Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igazgyöngyök

2008.05.06

 

 

 

Kép

Az igazgyöngyök

 

 

   Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kék-tenger, mely számtalan sziget partját mosta lágyan.

   Egy ilyen szigeten éltem én is. Minden napomat még jobban bearanyozta az, hogy életem legnagyobb szerelmével élhettem együtt.

   Egy kis faházban éltünk, tetejét évente átraktuk újabb pálmalevelekkel. Igen távol laktunk régi életünktől, a zajos nagyvárostól, a zakatoló, dühöngő tömegtől.

   Párom, Hau itt érezte jól magát, ő ide tartozott. Halászként dolgozott, én lassan, de megszoktam, elsajátítottam ezt az életet, melyben ő felnőtt.

   Nem voltunk házasok, de tudtuk, hogy szerelmünk mindörökre összeköt bennünket. Napról napra egyre jobban teljesedett ki a szerelmünk.

   Egy hosszú halászat után, épp lila színeivel távozott a nap, mikor Hau megjelent az ajtóban, rám mosolygott, benyúlt az inge alá, kivette a kis erszényét, majd a tenyerébe borította annak tartalmát. Összezárta azt, elindult felém. Mikor elég közel került hozzám, megfogta a kezemet, széttárta ujjaimat, majd a tenyerem közepére helyezett két igazgyöngyöt. Azután lassan visszazárta azokat, kezemet a szívére tette, majd mondta:

   - Ma találtam, s alig hittem a szememnek. Egy kagylóban találtam, két gyöngy volt benne. Kérlek vigyázz rá, el ne hagyd, mert ezek a gyöngyök jelképezik életünket, szerelmünket. Ha elvesztenéd, akkor engem is elveszítesz mindkörökre – mondta sóhajtva. – Rád bízom.

   - Azt teszem, úgy legyen, vigyázok rá, ígérem – mondtam Haunak, miközben mélyen a szemébe tekintettem.

   Majd felvett az ölébe, bevitt a hálószobába, hol az érzelmeinek gyönyörével, kezeink érdes-gyengéd érintésével, játékával ajándékoztuk meg egymást.

   Teltek-múltak a napok, mikor az egyik, viharos reggelen Hau különösen izgatott volt. Mielőtt kiment a tengerre, magához húzott, kezét rátette a kis erszényre, mely a nyakamban lógott, még jobban magához húzott, szorosan átkarolt, majd megcsókolt. Azután hirtelen megfordult, s elindult a csónakjához.

   A tenger már háborgott, hatalmas szürke fellegek tornyosultak a távolban. Féltem, féltettem. Egész nap nem tudtam eljönni a partról, mindig a habokat figyeltem, mikor jön vissza, mikor tűnik fel csónakja.

   A nap már, melyet szinte egész nap eltakartak a fellegek – lenyugodni tért, de a csónakot még mindig nem láttam. Le- s feljárkáltam a parton, kezembe fogtam a gyöngyöket, halkan imát mormoltam, többször is kérve a jó Istent, hogy segítse visszatérni hozzám Haut.

   Mikor befejeztem imáimat, a távolban megpillantottam Hau csónakját. Ringatózott a tengeren, a habok ide-oda dobálták. Hau a csónak végében ült. Láttam, hogy nincs jól, de túl messze volt még ahhoz, megtudja, mi lehetett a baj.

   Integettem neki a partról, azonban vissza sem integetett, mintha nem is látna. Ekkor vettem észre, hogy a tenger a sziklás part felé sodorja Haut és csónakját. Egyre jobban integetni kezdtem, s már-már kiáltottam felé, mikor egy nagyobb hullám az egyik kisebb sziklához csapta a csónakot.

   Rohantam, belevetettem magam a vízbe, úsztam, csakhogy mihamarabb elérjem Haut. Mikor odaértem, láttam, hogy az egyik hajódarabba kapaszkodik, de rám sem tekintett, mikor megérintettem. Tenyere sebes volt, damil okozta, fejéből lassan vér szivárgott. Megfogtam a roncsot, s lassan toltam magam előtt a vízben, amit még mindig erősen átkarolt Hau. Majdnem elértük a tenger sekélyes részét, mikor Hau hirtelen elengedte a roncsot, s elmerült a tengerben. Lemerültem, megragadtam ingét, húztam felfelé, hogy minél hamarabb oxigénhez jusson. Így úsztunk a part felé.

   A parton már több helyi lakos figyelt bennünket, segítettek elvinni Haut a házunkba. Ott lefektette, elláttam sebeit, a tenyerén és a fején. Azonban nem tért magához. Estére felszökött a láza, félre beszélt, nyugtalan volt, vergődött az ágyban. Csak akkor nyugodott meg, mikor vizes ronggyal letöröltem arcát, megfogtam kezét, megsimogattam homlokát.

   Így telt el majdnem három nap, mikor az egyik reggelen fejét felém fordította, lassan feltekintett, s megpróbált mosolyogni. Tudtam, éreztem, hogy minden rendbe fog jönni. Visszagondoltam imámra, majd a kis erszényem után nyúltam, de nem találtam. Ekkor vettem észre, hogy a két igazgyöngy eltűnt, és rögtön eszembe jutott fogadalmam, mit Haunak tettem.

   Mély bánat ülte meg szívem, hogy fogom én ezt elmondani Haunak. Lassan felálltam, hogy megkeressem szíve ajándékát, de hirtelen megfogta a kezem. Éreztem benne az erőt, mely mindig magával ragadott, magához vont, magam mellett tudhattam.

   Némán néztük egymást, szavak nélkül is értettük a másik gondolatát. Mélyen a szemembe nézett, vitte tekintetét lefele, végig a nyakamon, majd megállt, mintha kéz nélkül bontogatná blúzom gombjait.

   - Megmentettek a gyöngyök – mondta, s kezét nyújtotta felém. A gyöngyökért.

   Rátette kezét a nyakamra, majd ijedten a szemembe nézett.

   - Hol vannak? Hova tűntek a gyöngyök? – kérdezte. Szemében nagy bánatot láttam, elkeseredettséget. Mint, amikor az ember feladja a reményt.

   Válaszolni nem volt erőm, csak ültem ott mellette, könnyeimet némán nyeltem. Hau becsukta a szemét, elaludt.

   Eltelt ismét három nap, mikor Hau úgy döntött, hogy ismét visszamegy halász. Kértem, hogy még nem, de ő hajthatatlan volt. Mielőtt elment, hirtelen megállt az ajtóban, hátra sem fordulva mondta:

   - Holnap reggel, kérlek, menj el!

   Ezzel elindult.

   Lassan peregtek a percek, az órák. Csomagoltam. Azonban semmim sem volt Haun kívül. Csak ültem és vártam, hogy újra hazajöjjön.

   Késő este volt, mikor megérkezett. Nem szólt, nem evett, némán lefeküdt aludni.

   Az éjjel még lassabban telt, mint a nappal. Mikor megvirradt, elkészítettem reggelijét, majd odaálltam elé, de ő rám sem tekintett. Éreztem, végleg elveszítettem a szívét. Ekkor megfordultam, s elindultam. Némán búcsúztam a kedves partomtól, a szép lakunktól, a szeretett férfitól, a tengertől.

   Igen a tengertől! Épp ahogy a tengerre tekintettem, eszembe jutott, hogy hol veszthettem el a gyöngyöket. Eldobtam a kezemből a kis csomagomat, lehajítottam a cipőmet, egyenesen belefutottam a habokba. Ismét szomorú, viharos nap volt.

   Csak egy hangot hallottam a távolból, aki egy hosszú nemet kiáltott. Nem törődtem vele, csak az, hogy megleljem az igazgyöngyöket.

   Úsztam és úsztam, a tenger egyre jobban tajtékzott. A roncsoknál többször lemerültem, egyre mélyebbre és mélyebbre, de nem találtam rá a gyöngyökre. Az egyik merülésnél éreztem, hogy nem lesz elég a levegőm, már majdnem elértem a felszínt, mikor egy pillanatra megláttam a nap áttetsző sugarát, feladtam minden reményemet. Éreztem, hogy süllyedek, merülök, de oly békés volt minden, csendes körülöttem, hogy átadtam magam az elmúlásnak. Majdnem elértem a tenger fenekét, mikor egy kéz megragadott, s erőnek erejével vitt, vonszolt, de már nem éreztem semmit. Elsötétült a világ.

   Lázálmok gyötörtek, azt láttam, hogy ismét a kunyhónkban vagyok. Sok idő telt el, míg magamhoz tértem. Most én feküdtem lázasan ott, ahol nemrég Hau. Ő meg mellettem ült egy széken, álmában is a kezemet fogta.

   Mikor észre vette, hogy magamhoz tértem, felállt mellém ült, kezét a mellkasára tette, levette kis erszényét, s egy nyakláncot vett elő melyre két igazgyöngy volt felfűzve.

   - Megtaláltam, akkor veszítetted el, mikor engem megmentettél – mondta, szeme könnyekben úszott. – S majdnem meghaltál miattuk, miattam, hogy gondolhattam azt, hogy nem vigyáztál rájuk igazán?

   Szólni szerettem volna, de ujját ajkaimra tette, folytatta:

   - Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha emiatt a halált választottad volna! Miért tetted? – kérdezte.

   - Nem akartam meghalni – válaszoltam.

   - Akkor? Miért vetetted magad a tenger habjai közé?

   - Eszembe jutott, hol hagyhattam el őket – válaszoltam.

   - Tudod, mennyire szeretlek, sosem hagylak el téged.

   Ezzel átkarolt, szorított, mintha sose tudna elengedni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Yodiz47

(Raloj16, 2019.03.22 23:38)

http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-flavoxato-urispas-200-mg-gen-rico-envio http://korsika.ning.com/profiles/blogs/cordarone-amiodarone-como-puedo-comprar-sin-receta-entrega-r-pida http://lifestir.net/blogs/post/75353 http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/cheap-otrivine-10mg-order-online-order-otrivine-online-no-rx http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/buy-cyclophosphamide-50mg-cheap-can-i-order-cytoxan-guaranteed http://ex.indiagnk.com/index.php?qa=88896&qa_1=temovate-como-comprar-e-quanto-custa-internet http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/order-lomefloxacin-online-where-can-i-purchase-lomefloxacin-from http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vasotec-5mg-barato-donde-puedo http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-norfloxacin-can-i-buy-noroxin-no-rx-needed http://whazzup-u.com/profiles/blogs/diamox-acetazolamide-como-comprar-forma-segura-via-internet-rep http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-serevent-0-025-mg-online-where-to-purchase-salmeterol-without http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-methocarbamol-500-mg-gen-rico-de-forma http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/order-low-price-hydroxyurea-500-mg-online-hydroxyurea-online-shop http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/meloxicam-mobic-15mg-onde-comprar-gen-rico-urgente-brasil http://korsika.ning.com/profiles/blogs/topiramato-topamax-como-posso-comprar-gen-rico-e-quanto-custa-on http://bobford.ning.com/profiles/blogs/atorvastatin-40-mg-bon-marche-en-ligne-rapide-forum-ou-acheter http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-amoxicillin-250mg-no-rx-amoxicillin-500mg-voucher http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/tizanidina-2-mg-donde-comprar-sin-receta-en-internet-paraguay http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-dafilar-10mg-sin-receta-r http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-zyban-sr-bupropion-150-mg-en-farmacia-online http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=26405&qa_1=vigadol-online-purchase-sildenafil-citrate-verified-medstore http://www.facecool.com/profiles/blogs/comprar-amlodipine-lotrel-gen-rico-de-confianza-internet-no http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/diflucan-fluconazole-150-mg-onde-comprar-gen-rico-envio-urgente http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/comprar-negaflox-400mg-gen-rico-urgente-portugal http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/furosemide-sur-internet-achat-vente-lasix-maroc http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/dutasterida-0-5-mg-comprar-online-chile-avodart-se-vende-sin http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-express-starya-bon-prix-sans-ordonnance-site-achat-starya

Ikowi49

(Woqih39, 2019.03.22 00:22)

http://soruanaliz.com/index.php/25444/farmacia-online-comprar-generico-amitriptylina-mastercard
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-bicalan-en-ligne-acheter-bicalan-discretement
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-edgon-10-mg-sur-le-net-acheter-tadalafil-en
http://ggwadvice.com//index.php?qa=56760&qa_1=phenydan-phenytoin-100-mg-como-comprar-ahora
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/clozaril-clozapine-25-mg-como-comprar-sin-receta-buen-precio
http://dmoney.ru/52271/ventolin-puedo-comprar-sin-receta-r%C3%A1pido-espa%C3%B1a
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-citalopram-40mg-sin-receta-pago-mastercard
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lamotrigina-50-mg-sin
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/zovirax-400mg-pharmacie-achat-2018-le-meilleur-acyclovir
http://i-m-a-d-e.org/qa/13673/dapoxetina-comprar-segura-puerto-comprar-priligy-medicfarm
http://qna.nueracity.com/7786/ordenar-nortriptilina-nicaragua-nortriptilina-argentina
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/nu-ranit-como-comprar-urgente-estados-unidos-comprar-ranitidine
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/discount-flibanserin-100mg-order-online-where-can-i-buy
http://property.ning.com/profiles/blogs/comprar-sustiva-efavirenz-600-mg-buen-precio-argentina
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/melatonina-meloset-comprar-entrega-r-pida-no-brasil-onde-comprar
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-epivir-hbv-100-mg-gen-rico-urgente-online
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-enalapril-5-mg-al-mejor-precio-estados-unidos
http://wu-world.com/profiles/blogs/fona-order-without-rx-fona-discount-card-cvs
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/capecitabine-en-ligne-bon-prix-commander-sans-ordonnance
http://bioimagingcore.be/q2a/58340/losartan-comprar-en-farmacia-linea-sin-gastos-envio-espa%C3%B1a
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-adapalene-15-mg-existe-t-il-un-generique-du
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-xeloda-capecitabine-500-mg-sin-receta-r-pido
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-nimodipino-30-mg-sin-receta-buen-precio-reino-de-espa-a
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-commander-talys-tadalafil-o-acheter-talys-en
http://wu-world.com/profiles/blogs/order-duphaston-10mg-how-can-i-purchase-dydrogesterone-in-trusted

online pharmacy 63 mg

(Jerrysom, 2019.03.21 11:08)

Hello there! <a href=http://onlinepharmacycanadaus.com/#top-rated-online-canadian-pharmacies>online pharmacies</a> great web page.

Eluka52

(Xalec23, 2019.03.20 22:52)

http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-generico-nasacort-aq-triamcinolone-4-mg-en-l-nea http://jaktlumaczyc.pl/77383/comprar-generico-amoxapine-asendin-envio-24h-pela-internet http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-clomiphene-50mg-sin-receta-online http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-losartan-sin-receta-de-forma-segura-puerto-rico http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/achat-melucomon-metoprolol-100mg-acheter-metoprolol-sans http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-alclimax-sildenafil-citrate-25-mg http://whazzup-u.com/profiles/blogs/acarbose-precose-25-mg-onde-comprar-com-desconto-internet http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=140882&qa_1=comprar-cloxacilina-mastercard-puerto-precio-cloxacilina http://flutes.ning.com/profiles/blogs/achat-express-rosuvastatine-5mg-baisse-prix-2018-rosuvastatine-en http://www.facecool.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-levonorgestrel-sin-receta-env-o-urgente http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/8206 http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-budesonida-sin-receta-1

tryck i ogonen

(tryck i ogonen, 2019.03.20 20:53)


I am not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this information for my mission.
tryck i ogonen lessred.se/cream-for-skin-care/naglar-skaerholmen.php

Emufa86

(Imola42, 2019.03.20 04:02)

http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/order-lithium-300-mg-online-how-to-buy-lithobid-fast-delivery http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/probenecida-benemid-onde-comprar-com-garantia-brasil-preco http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-decafos-0-5-mg-moins-cher-prix-du-decafos http://foodtube.net/profiles/blogs/tiova-0-018mg-buy-without-prescription-cheapest-place-for-generic http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/phoslo-calcium-acetate-generique-sur-le-net-achat-site-fiable http://www.facecool.com/profiles/blogs/cheap-oxytetracycline-250mg-order-online-cheap-oxytetracycline http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/cheap-eurorapi-20mg-buy-online-where-to-buy-rabeprazole-sodium http://korsika.ning.com/profiles/blogs/buy-danocrine-100mg-low-price-where-to-order-danazol-free http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/363959 http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/topamax-buy-without-prescription-online-topamax-sales http://bobford.ning.com/profiles/blogs/perindopril-coversyl-2mg-comprar-frete-gr-tis-na-internet http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/discount-minomycin-50mg-buy-online-minomycin-online-with-out http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/zanaflex-tizanidine-donde-comprar-sin-receta-fiable-comprar http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-teofilina-sin-receta-con-garantia http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/budesonida-0-1-mg-comprar-en-farmacia-online-con-seguridad-per http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-generico-piroxicam-20mg-sin-receta-en-farmacia http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-calcium-acetate-de-confianza http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/prazosina-comprar-online http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/6137 http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/comprar-ciclofosfamida-gen-rico-pela-internet http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vogira-120-mg-sin-receta http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-achat-tadarich-20-mg-tadalafil-vente-libre-belgique

Hey site

(Shanegub, 2019.03.17 00:11)

......<a href=http://okvsk.ru/>:)</a>

Commonest operative assistance, police, shortening.

(isesjatausko, 2019.03.15 00:18)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Fifths deposits arriving shunts anatomical scars friend.

(erazoyinoyiro, 2019.03.14 01:43)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

The grain life strapped over haemofiltration thickness.

(alnihezep, 2019.03.12 12:30)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without A Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

buy propeciacanada online 481 mg

(RobertCow, 2019.03.11 23:32)

Hello there! <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#propecia-cheap>generic_propecia_for_sale</a> great website.

Hey site

(PatrickJoirl, 2019.03.11 22:58)

......<a href=http://spb-sovtrans.ru/>:)</a>

How to find a good house cleaner Union Square

(SprinDrypext, 2019.03.11 18:52)

Cleaning in the spring is a good case implement cleaning the house, rooms and also in my apartment.
Streets, courtyards, parks, squares and other urban areas very important not only clear from winter dirt Cleaning the premises in the spring is opportunity implement a huge mass of work on tidying up urban areas, cottage and also in my apartment.
Streets, courtyards, parks, squares and other urban areas not only required clean up from the pollution caused by the winter, take out the garbage, and also prepare the territory for the summer. For this need to be restored damaged sidewalks and curbs, repair broken small architectural forms sculptures, flowerpots,artificial reservoirs,benches, fences, and so on, refresh fences, painting and many other things.
Our Limited liability Partnership famous company carries out spring general cleaning not only in urban areas , but with pleasure we can tidy up .
Our trained specialists Cunningham Heights ready to hold spring cleaning 2018.

Our firm does spring cleaning plot in areas , we can put in order your own lot garden , apartment, tanhaus.
Our trained specialists Erasmus ready to hold spring cleaning cottages.
Our LLC cleaning firm Brooklyn Heights BRETT, is engaged spring cleaning site urgently in Madison under the direction of LARA.

Detailed house cleaning Upper East Side - <a href=https://springcleaning.pro>Best spring cleaning company</a>

Refer anticipation autoreceptor implicate esters, beware re-approximated.

(utuyrucoo, 2019.03.11 09:34)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">23</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

propecia finasteride 1mg is 466 mg

(RobertCow, 2019.03.11 08:39)

Hi! <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#buy-propecia-medication>propecia rx party</a> beneficial web site.

Examine bed-bound, socks ligation interfascicular day.

(ugujupovwai, 2019.03.11 07:55)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Празднуем День Отца и срываем 10 джекпотов вместе с Nacional El Padre!

(FathersdaySi, 2019.03.11 02:04)

Мартовский тираж любимой испанской игры Loteria Nacional посвящен Отцам.
Он проводится 23 марта — спустя несколько дней после Дня Отца или, как этот праздник называют Испанцы, Dia del Padre.
Почему бы вам не отпраздновать 23 февраля и День Отца вместе с нами?
Купите один или сразу несколько билетов национальной игры El Padre уже сегодня!
<b>У нас есть 6 замечательных причин играть в El Padre:</b>
- Общий призовой фонд 105 Million Euro;
- 10 джекпотов;
- Дополнительный приз в размере ~ €15 000 000 EU в дополнение к Джекпоту;
- Призы от €150 до €1 300 000 за билет;
- Призы от €15 до €130 000 за десятую часть билета;
- Каждый третий (!) билет — призовой!
<b>Правила лотереи — все осталось по-прежнему!</b>
100 000 билетов El Padre с заранее напечатанными на них пятизначными номерами от 00000 до 99999 будут разыграны 23 марта.
Всего один из множества выигрышных кодов принесет вам джекпот.
Каждый игрок имеет хорошие шансы на выигрыш: <a href=http://nacional.agentlotto1.com>37 151 билетов тиража Nacional Dia El Padre — с выигрышем</a>.

buying cheap propecia 89 mg

(RobertCow, 2019.03.11 01:41)

Hello! <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#buy-propecia-online>best price propecia in uk</a> great website.

generic propecia online 194 mg

(RobertCow, 2019.03.10 17:27)

Hello! <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#buy-propecia-pills>propecia finasteride 1mg low price</a> beneficial website.

займы онлайн на яндекс кошелек

(Galinanof, 2019.03.10 15:23)

займы онлайн на яндекс кошелек: https://citycredits.com.ua/dinero/


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Következő »