Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krisztofer új barátja

2009.12.28
Krisztofer új barátja
 
 


   Biztos, hogy sokan emlékeznek arra, mikor Scooby Doo és Krisztofer együtt nyomozott. Oly nagy sikere volt Sccobynak, hogy egy távoli ország nyomozó irodája felkérte őt, hogy dolgozzon neki.
   Scooby Doo igen sokáig törte kobakját, s inkább az nyomasztotta, miként mondja meg ezt Krisztofernek. Hisz barátok voltak, s azok sohasem hagyják el egymást, a másikat.
   Így Scooby Doo úgy döntött, hogy szerez Krisztofernek egy kedves kutyust, s csak azután jelenti be neki, hogy egy időre el kell mennie.
    Ezért elindult világgá. Már az út közepén járt, mikor eszébe jutott, hogy elfelejtett szólni Krisztofernek. Azonban már nem tudott visszafordulni. Így folytatta az útját.
   Először Afrikába repült, ahol végig kutyagolta a hatalmas és embert próbáló Szaharát. Egy karaván fel is fogadta őt nyomkövetőnek. Azonban nagyon meggyűlt a homoktengerrel a baja. Ahogy egy-egy nyom belesüppedt a homokszemekbe, oly gyorsan át is változtatta azt a szél. Ám Scooby Doo meglehetősen fürge volt. Mikor a karaván elérte célját, meg akarták fizetni munkáját, ő azonban csak egy kiskutyát kért cserébe. A karaván vezetői nagyon meglepődtek, de mikor Scooby Doo elmesélte ennek okát, mélyen meghajoltak előtte. Azt javasolták, hogy induljon el azonnal Dél-Amerikába, ahol igen sok kutyáról hallottak.
   Nagyon nagy szerencséje volt Scooby Doo-nak. Épp indult egy repülőgép Chilébe. Csakhogy ez egy teherszállítógép volt. Scooby Doo annak is megörült. Az út majdnem fél napig tartott. Két konténer között üldögélt, s a gép gyomrában lévő állatokkal beszélgetett. Tőlük megtudta azt is, hogy Dél-Amerikában kevés kutyát fog találni, inkább emukat, lámákat, és ehhez hasonlókat. Azt tanácsolták, hogy utazzon el inkább Ázsiába, ahol meglehetősen sok kutyafajta él.
   Scooby Doo megköszönte a felvilágosítást, s ahogy a gép landolt, keresett egy másikat, amelyik épp Ázsia felé veszi az irányt. Szerencséje volt ismét. Azonban Scooby Doo elgondolkodott, hogy hiába ez a sok szerencse, ha képtelen új barátot szerezni Krisztofernek.
   Egy hatalmas országba érkezett Scooby Doo. Kínának hívták. Csak ámult és bámult. A színek magával ragadták őt, a sárkányokat meg tanulta tisztelni, a zenétől mindig jó kedve támadt.
   Az egyik kis városba érkezett, ahol épp kutyavásárt tartottak. Szebbnél szebb kutyusokat adtak-vettek. Kutyavonyítástól zengett az egész környék.
   Scooby Doo is kereste, kutatta Krisztofer kedvencét. S rá is talált egy palotapincsire, aki oly bánatos szemekkel nézett rá. Megesett a szíve rajta. Épp ki akarta fizetni, amikor arról beszélt, magával viszi Európába, a barátjához. Mikor a kis pincsikutya ezt meghallotta, zokogni kezdett, s torkaszakadtából azt kiabálta, hogy ő nem akarja elhagyni országát, Kínát.
   Az emberek összesúgtak, majd a legöregebb azt javasolta Scooby Doo-nak, hogy inkább a kisfiú környezetében találjon egy kutyust.
   Scooby Doo úgy döntött, hogy elfogadja az öreg tanácsát, s visszautazott Európába.
   Épp reggel volt. Scooby Doo tudta, hogy Krisztofer hamarosan iskolába indul, így a kapunál várt rá.
   Egyszer csak azt hallotta, ahogy Krisztofer becsukta a bejárati ajtót, elköszönt a szüleitől, mikor egy bozontos kis fekete szőrmók nyaldosni kezdte Scooby Doo lábát.
   Nagyon meglepődött, hogy a kis kutya, miután elkapta a lábát, húzni kezdte be az udvarra. Végül Scooby engedett az invitálásnak.
   Ekkor Krisztofer épp ott állt Scooby Doo előtt. Mind a ketten meglepődtek. Krisztofer Scooby Doo-n, Scooby Doo az új kis kutyán.
   Azonban gombóc nőtt a torkukra. Szavak nélkül átkarolva üdvözölték egymást.
   Scooby Doo nagyon megbánta azt, hogy minden magyarázat nélkül indult el új barátot keresni. Krisztofer meg azért bánkódott, hogy nem hitt Scooby Doo barátságában.
   Három nap múlva Scooby Doo elindult abba a távoli országba, ahová elhívták nyomozni.
   Megfogadták, hogy soha többé nem hagyják el egymást szavak nélkül.
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.